@article{medri:8354, author = {{Brkić Bubola, Karolina and Lukić, Igor and Krapac, Marin and Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Exploring the Connection between the Occurrence and Intensity of “Grubby” Defect and Volatile Composition of Olive Oil}}, } @mastersthesis{medri:8096, author = {{Lepur, Martina}}, title = {{Primjena Nutri-Score kriterija u označavanju ulja i masti}}, } @mastersthesis{medri:7902, author = {{Marković, Marija}}, title = {{UVJETI PROVOĐENJA FAST BLUE BB TESTA ZA ODREĐIVANJE UKUPNIH FENOLA U DJEVIČANSKOM MASLINOVOM ULJU}}, } @mastersthesis{medri:7811, author = {{Franjković, Doris}}, title = {{Utjecaj skute i tofua na fenole djevičanskog maslinovog ulja određene Fast Blue BB testom}}, } @phdthesis{pbf:4385, author = {{Klisović, Dora}}, title = {{Stability of fatty acid composition, phenolic and volatile compounds in varietal extra virgin olive oils during storage and heating}}, } @misc{medri:7235, author = {{Kraljić, Klara and Žanetić, Mirella and Jukić Špika, Maja and Filipan, Katarina and Butula, Nika and Stuparević, Igor and Koprivnjak, Olivera and Škevin, Dubravka}}, title = {{Influence of cultivar and ripening stage of Croatian olives on endogenous enzyme activity}}, } @mastersthesis{medri:6673, author = {{Marina, Marijana}}, title = {{Sastav i nutritivna kvaliteta instant zobenih kaša na hrvatskom trižištu}}, } @article{medri:6874, author = {{Klisović, Dora and Koprivnjak, Olivera and Novoselić, Anja and Pleadin, Jelka and Lešić, Tina and Brkić Bubola, Karolina}}, title = {{Compositional Changes in the Extra Virgin Olive Oil Used as a Medium for Cheese Preservation}}, } @mastersthesis{medri:6621, author = {{Zdrilić, Katarina}}, title = {{Jabučni nektari - karakteristike proizvoda i predodžbe potrošača}}, } @mastersthesis{fzsri:1390, author = {{Žgela, Tonka}}, title = {{INFORMIRANOST STUDENATA HRVATSKIH SVEUČILIŠTA O UPORABI, NUTRITIVNOM POTENCIJALU I RIZICIMA POVEZANIMA S KONZUMIRANJEM ULJA SJEMENKI KONOPLJE}}, } @mastersthesis{fzsri:1406, author = {{Glavak, Biljana}}, title = {{NUTRITIVNI SASTAV I PREHRAMBENE TVRDNJE ODABRANIH BILJNIH NAPITAKA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU}}, } @phdthesis{medri:6550, author = {{Močenić, Ivona}}, title = {{POVEZANOST PRENATALNOG EKSPOZOMA ELEMENTIMA U TRAGOVIMA (BAKAR, CINK, SELEN) I PREHRANE TRUDNICA NAMIRNICAMA MORSKOGA PODRIJETLA S VELIČINOM MALOGA MOZGA NOVOROĐENČETA I PSIHOMOTORNIM RAZVOJEM DJETETA U DOBI OD 18 MJESECI}}, } @mastersthesis{medri:4742, author = {{Pavlačić, Ivana}}, title = {{ČOKOLADNE PROTEINSKE PLOČICE NA HRVATSKOM TRŽIŠTU - VARIJABILNOST NUTRITIVNE DEKLARACIJE I INFORMIRANOST POTROŠAČA}}, } @mastersthesis{fzsri:1477, author = {{Pastor, Iva}}, title = {{ANALIZA NUTRITIVNOG SASTAVA, PREHRAMBENIH I ZDRAVSTVENIH TVRDNJI NA MLIJEČNIM PROIZVODIMA OBOGAĆENIM BJELANČEVINAMA NA HRVATSKOM TRŽIŠTU}}, } @mastersthesis{medri:4686, author = {{Kurbanović, Anđela}}, title = {{Tamne čokolade na hrvatskom tržištu – varijabilnost nutritivnih deklaracija i informiranost potrošača iz redova studenata}}, } @article{medri:6305, author = {{Majetić Germek, Valerija and Žurga, Paula and Koprivnjak, Olivera and Grozić, Kristina and Previšić, Iva and Marcelić, Šime and Goreta Ban, Smiljana and Pasković, Igor}}, title = {{Phenolic composition of Croatian olive leaves and their infusions obtained by hot and cold preparation}}, } @mastersthesis{medri:4205, author = {{Tokić, Ivana}}, title = {{Polifenoli i minerali u infuzijama listova masline - utjecaj vremena čuvanja listova}}, } @mastersthesis{fzsri:922, author = {{Ljubetić, Katija}}, title = {{PROCJENA NUTRITIVNOG STATUSA STANOVNIKA OTOKA LOŠINJA}}, } @mastersthesis{fzsri:944, author = {{Pleština, Mirna}}, title = {{PREHRAMBENE NAVIKE REKREATIVACA}}, } @article{medri:3942, author = {{Pasković, Igor and Lukić, Igor and Žurga, Paula and Majetić Germek, Valerija and Brkljača, Mia and Koprivnjak, Olivera and Major, Nikola and Grozić, Kristina and Franić, Mario and Ban, Dean and Marcelić, Šime and Goreta Ban, Smiljana}}, title = {{Temporal Variation of Phenolic and Mineral Composition in Olive Leaves Is Cultivar Dependent}}, } @mastersthesis{fzsri:1171, author = {{Gaćina, Sonja}}, title = {{PREHRAMBENE NAVIKE S OBZIROM NA ČIMBENIKE RIZIKA ZA RAZVOJ SRČANO - ŽILNIH BOLESTI KOD RADNO SPOSOBNE POPULACIJE}}, } @mastersthesis{medri:4218, author = {{Otočan, Petra}}, title = {{Povezanost fenolnog sastava lista masline i prihrane sadnica cinkom u hidroponskom uzgoju}}, } @phdthesis{medri:4303, author = {{Kenđel Jovanović, Gordana}}, title = {{UTJECAJ PREHRANE NA UPALNI, METABOLIČKI I IMUNOSNI STATUS PRETILIH OSOBA}}, } @mastersthesis{medri:3409, author = {{Previšić, Iva}}, title = {{Utjecaj temperature pripreme na fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet infuzija maslinovog lišća autohtonih sorti}}, } @mastersthesis{biotechri:416, author = {{Ljutić, Daniel}}, title = {{Kvaliteta mljevenog mesa s hrvatskog tržišta}}, } @mastersthesis{fzsri:586, author = {{Slivšek, Goran}}, title = {{JEDNONUKLEOTIDNI POLIMORFIZAM 66A>G 5-METILTETRAHIDROFOLAT-HOMOCISTEIN METILTRANSFERAZA REDUKTAZA GENA U ETIOLOGIJI PRIROĐENIH SRČANIH GREŠAKA U OSOBA SA SINDOROMOM DOWN}}, } @article{medri:5142, author = {{Pasković, Igor and Soldo, Barbara and Talhaoui, Nassima and Palčić, Igor and Brkljača, Mia and Koprivnjak, Olivera and Majetić Germek, Valerija and Ban, Dean and Klanjac, Jana and Franić, Mario and Žurga, Paula and Grozić, Kristina and Lukić, Igor and Goreta Ban, Smiljana}}, title = {{Boron foliar application enhances oleuropein level and modulates volatile compound composition in olive leaves}}, } @article{medri:3439, author = {{Brkić Bubola, Karolina and Lukić, Marina and Lukić, Igor and Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Effect of Different Clarification Methods on Volatile Aroma Compound Composition of Virgin Olive Oil}}, } @article{medri:3577, author = {{Majetić Germek, Valerija and Vuković, Barbara and Lukić, Bojana and Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Hladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda maslina sorte Leccino}}, } @article{medri:5952, author = {{Majetić Germek, Valerija and Benček, Mihaela and Lukić, Bojana and Broznić, Dalibor and Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Natural enrichment of refined rapeseed oil with phenols and chlorophylls from olive leaves of Oblica cultivar}}, } @article{medri:3971, author = {{Pleadin, Jelka and Kvrgić, Kristina and Zrnčić, Snježana and Lešić, Tina and Koprivnjak, Olivera and Vulić, Ana and Džafić, Natalija and Oraić, Dražen and Krešić, Greta}}, title = {{Variations in nutritive composition of three shellfish species}}, } @mastersthesis{medri:2707, author = {{Benček, Mihaela}}, title = {{Maceriranje lišća masline u repičinom ulju i učinak na hidrofilne fenole, klorofile te hidrolitičko i oksidacijsko kvarenje ulja}}, } @mastersthesis{fzsri:332, author = {{Peronja, Monika}}, title = {{PREHRAMBENE NAVIKE I ZNANJE O PREHRANI STUDENATA ZDRAVSTVENOG USMJERENJA}}, } @mastersthesis{medri:2737, author = {{Matešić, Dorotea}}, title = {{Varijabilnost nutritivnog sastava dvopeka različitih proizvođača na hrvatskom tržištu}}, } @inproceedings{medri:2968, author = {{Majetić Germek, Valerija and Kosić, Urška and Biskupović, Toni and Poturiček, Luka and Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Utjecaj pomoćnih tvari na učinkovitost procesa proizvodnje i orto-difenole djevičanskih maslinovih ulja autohtonih sorti}}, } @mastersthesis{medri:1853, author = {{Sablić, Lara}}, title = {{Termička otpornost djevičanskih maslinovih ulja dobivenih sa i bez uklanjanja koštica u preradi}}, } @mastersthesis{medri:1814, author = {{Fućak, Tedi}}, title = {{OPTIMIZACIJA EKSTRAKCIJE KANABINOIDA ZA ANALIZU TEKUĆINSKOM KROMATOGRAFIJOM VISOKE DJELOTVORNOSTI, SASTAV I MORFOLOGIJA RAZLIČITIH PODVRSTA KONOPLJE (CANNABIS SATIVA L.)}}, } @mastersthesis{medri:2025, author = {{Vuković, Barbara}}, title = {{Hladna i topla ekstrakcija ulja heksanom iz pulpe i sjemenke ploda masline}}, } @mastersthesis{medri:2021, author = {{Kovačević, Ena}}, title = {{UTJECAJ UKLANJANJA KOŠTICE I TERMIČKOG TRETMANA ULJA NA ANTIOKSIDACIJSKI KAPACITET DJEVIČANSKOG MASLINOVOG ULJA SORTE LECCINO}}, } @article{medri:5176, author = {{Lukić, Igor and Žanetić, Mirella and Jukić Špika, Maja and Lukić, Marina and Koprivnjak, Olivera and Brkić Bubola, Karolina}}, title = {{Complex interactive effects of ripening degree, malaxation duration and temperature on Oblica cv. virgin olive oil phenols, volatiles and sensory quality}}, } @article{medri:5061, author = {{Krešić, Greta and Koprivnjak, Olivera and Lešić, Tina and Jurković, Martina and Sokolić, Darja and Gross-Bošković, Andrea and Branežac, Katarina and Pleadin, Jelka}}, title = {{Consumption of canned oily fish as a source of fatty acids}}, } @article{medri:5345, author = {{Brkić Bubola, Karolina and Lukić, Marina and Mofardin, Irena and Butumović, Anamarija and Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Filtered vs. Naturally Sedimented and Decanted Virgin Olive Oil during storage: Effect on Quality and Composition}}, } @mastersthesis{medri:576, author = {{Žgrablić, Iva}}, title = {{Nuspojave nesteroidnih antiinflamatornih lijekova}}, } @mastersthesis{medri:575, author = {{Mance, Mia}}, title = {{Štetni učinci aditiva u hrani}}, } @article{medri:6315, author = {{Koprivnjak, Olivera and Kriško, A. and Valić, Srećko and Carić, D. and Krapac, M. and Poljuha, D.}}, title = {{Antioxidants, radical-scavenging and protein carbonylation inhibition capacity of six monocultivar virgin olive oils in Istria (Croatia)}}, } @article{medri:2040, author = {{Ferenčić, Dubravka and Gluhić, David and Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Prerađevine od mandarina – mogućnost dodatne valorizacije brenda „Neretvanska mandarina“}}, } @article{medri:5593, author = {{Majetić Germek, Valerija and Butinar, Bojan and Pizzale, Lorena and Bučar‑Miklavčič, Milena and Conte, Lanfranco S. and Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Phenols and Volatiles of Istarska Bjelica and Leccino Virgin Olive Oils Produced with Talc, NaCl and KCl as Processing Aids}}, } @article{medri:5765, author = {{Koprivnjak, Olivera and Brkić Bubola, Karolina and Kosić, Urška}}, title = {{Sodium chloride compared to talc as processing aid has similar impact on volatile compounds but more favourable on ortho-diphenols in virgin olive oil}}, } @article{medri:4840, author = {{Pleadin, Jelka and Koprivnjak, Olivera and Tomljanović, Ana and Krešić, Greta and Gross-Bošković, Andrea and Služek Buzjak., Vlatka and Kovačević, Dragan}}, title = {{Dnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj}}, } @mastersthesis{medri:223, author = {{Branežac, Katarina}}, title = {{SASTAV MASNIH KISELINA KOD TRAJNO KONZERVIRANE PLAVE RIBE S HRVATSKOG TRŽIŠTA}}, } @mastersthesis{medri:182, author = {{Sablić, Lara}}, title = {{UDIO MASTI U ODABRANIM TRADICIONALNIM HRVATSKIM MESNIM PROIZVODIMA}}, } @mastersthesis{medri:196, author = {{Tomljanović, Ana}}, title = {{UDIO SOLI U DOMAĆIM MESNIM PROIZVODIMA S HRVATSKOG TRŽIŠTA}}, } @mastersthesis{medri:231, author = {{Biskupović, Toni}}, title = {{UTJECAJ TALKA I SOLI NA UČINKOVITOST PROCESA PROIZVODNJE, O-DIFENOLE I BOJU DJEVIČANSKIH MASLINOVIH ULJA SORTI BUŽA, OBLICA I ROSINJOLA}}, } @phdthesis{pbf:2877, author = {{Majetić Germek, Valerija}}, title = {{Promjene sastava hlapljivih i fenolnih tvari u procesu proizvodnje djevičanskih maslinovih ulja sorti Buža, Istarska bjelica i Leccino}}, } @book{medri:2798, author = {{Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Kvaliteta, sigurnost i konzerviranje hrane : udžbenik iz kolegija Uvod u prehrambene tehnologije za studente sanitarnog inženjerstva}}, } @article{medri:2036, author = {{Brkić Bubola, Karolina and Koprivnjak, Olivera and Sladonja, Barbara and Škevin, Dubravka and Belobrajić, Ivana}}, title = {{Utjecaj roka berbe na sastav i kvalitetu djevičanskih maslinovih ulja sorte Rosinjola}}, } @article{medri:2038, author = {{Koprivnjak, Olivera and Majetić, Valerija and Brkić Bubola, Karolina and Kosić, Urška}}, title = {{Variability of Phenolic and Volatile Compounds in Virgin Olive Oil from Leccino and Istarska Bjelica Cultivars in Relation to Their Fruit Mixtures}}, } @article{medri:2037, author = {{Brkić Bubola, Karolina and Koprivnjak, Olivera and Sladonja, Barbara and Lukić, Igor}}, title = {{Volatile Compounds and Sensory Profiles of Monovarietal Virgin Olive Oil from Buža, Črna and Rosinjola Cultivars in Istria (Croatia)}}, } @phdthesis{pbf:2820, author = {{Brkić Bubola, Karolina}}, title = {{Karakterizacija djevicčnskih maslinovih ulja istarskih autohtonih sorti na temelju hlapivih tvari i senzorskih svojstava}}, } @article{medri:2034, author = {{Koprivnjak, Olivera and Červar, Aleksej}}, title = {{PROIZVODNE KARAKTERISTIKE MASLINARSKO-ULJARSKE DJELATNOSTI U ISTARSKOJ ŽUPANIJI}}, } @article{medri:4841, author = {{Koprivnjak, Olivera}}, title = {{Zaštita oznaka zemljopisnig podrijetla u Europskoj zajednici i Hrvatskoj na primjeru djevičanskih maslinovih ulja}}, }